Om oss

Jag heter Tina Nordgren och jag bor på en liten gård i Hörby i en liten by som heter Hagstad. Här delar jag mitt liv med dom mest fantastiska små vännerna man kan önska sig. Jag har varit ensam innehavare av Kennel Nellyson's sedan 1999 då kennelnamnet blev registrerat och jag hade min första kull. Förra året alltså 2015 blev min dotter Ida Nordgren delägare i kennel Nellyson's. Ida bor med sin familj i Lönsboda i en liten by som heter Ubbaboda. På vår hemsida skall ni få följa med oss och våra fyrbeningar i allt som händer här på Kennel Nellyson's, utställningar, valpar,  tävlingar, vardagsliv och andra tokiga händelser. 

 Jag, Ida och hundarna!

Vi har importerat och exporterat hundar från snart alla jordens hörn, vi har fött upp både utställningschampions, agilityhundar, rallylydnadshundar, viltspårchampions. Vi är väldigt stolta över detta men vi är precis lika stolta över de Nellyson hundar som är helt vanliga familjehundar. Jag och Ida åker på en hel del utställningar både här och utomlands. 

Början

Jag har haft hundar i praktiskt taget hela mitt liv. Jag växte upp med Strävhåriga dvärgtaxar och när jag sedan flyttade hemifrån köpte jag min första Schäferhund, en ras jag var trogen i många år. Men nu ville jag ha en mindre ras, jag letade och läste om alla möjliga hundraser i flera år, det skulle vara den perfekta hunden jag hade väldigt många krav.... den skulle vara frisk och sund, robust, pigg och glad, inte skällig och den skulle kunna hänga med på allt, den skulle passa som familjehund och vara barnvänlig. Året var 1996 då jag mötte en Finsk dam på en utställning med händerna fulla av Australiska terrier och den sekunden visste jag att en sådan skulle jag ha. 1997 köpte jag min första Aussie en röd liten tik med namnet Poormans Another Story hon fick smeknamnet Nelly därav vårt kennelnamn. Lilla Nelly blev vår stamtik och starten på 20 år av underbara minnen och massor av glädje med denna fantastiska lilla ras.

Vision

Vår vision är och har alltid varit att föda upp sunda och friska Australiska Terriers med bra stabila temperament vi vill att dom skall vara glada och framåt och de skall givetvis följa för rasen angiven rasstandard så nära det går. Vår önskan är att våra Nellyson valpar skall vara till glädje och stolthet för deras ägare. Vi vill följa valparna och ha ett nära samarbete med våra familjer. Vi vill finnas till för våra valpköpare både i glädje och sorg. Vi vill att du skall känna dig nöjd och trygg med din nya livskamrat. Vi vill att du skall veta att om något händer dig är du alltid välkommen att lämna tillbaka din Nellyson valp till oss, kan den inte stanna hos mig eller Ida vill vi att du skall veta att vi gör allt för att hitta ett nytt underbart hem till din hund. Vår önskan är att du skall trivas och känna dig trygg i vår Nellyson familj.